Aanmelden jubileumfeest Boekelopers (2)5 jaar

25 jaar geleden werd er in Boekelo vooral individueel hardgelopen. Totdat vier hardlopers de koppen bij elkaar staken om de mogelijkheden voor een loopgroep te onderzoeken. In 1998 richtten Ben Heerink, Marcel Meijs, Hennie van Ulzen en Arie Veldhuis de Boekelopers op. Ooit van start met 30 leden en inmiddels uitgegroeid naar een actieve en volwassen vereniging met ongeveer 100 hardlopers van alle niveaus.

Iets meer dan 5 jaar geleden is er onder leiding van Charles van Aken (in memoriam) begonnen aan de bouw van een uitdagende survival trainingslocatie. Na een enorme groei in enthousiaste klauteraars, is de trainingslocatie in 2022 nog eens aangevuld met een nieuwe combibaan van ongeveer 40 meter. Ook de jeugd heeft Boekelopers survivalrun inmiddels weten te vinden! Survivalrun bestaat uit ongeveer 110 leden, waarvan bijna de helft jeugdleden.

Vier jij deze mijlpaal met ons mee?

Meld je aan voor het jubileumfeest op zaterdag 1 juli op de Zweede. Leden en hun familie zijn welkom vanaf 14.00 uur. Optioneel kun je je ook aanmelden voor het pastabuffet om 17.00 uur. Met onze vegetarische leden zal rekening gehouden worden. Vanaf 19.00 uur zijn leden en familie, oud leden en genodigden welkom voor het avondprogramma.

0Weken0Dagen0Uren0Minuten

Info

Wanneer?

Zaterdag 1 juli

Waar?

Sportpark De Zweede,

Boekelosetraat 275,

7548 AS Boekelo

Middagprogramma

14:00 Ontvangst op De Zweede.

14:30 Start diverse activiteiten op sportpark De Zweede onder het genot van een hapje en een drankje.

17:00 Pastabuffet, bij opgave aangeven of je hiervan gebruik wilt maken.

Avondprogramma

19:00 Opening avondprogramma

19:30 Gezellige feestavond

23:00 Einde.

Opgave jubileum

"*" geeft vereiste velden aan

Naam (oud)lid/genodigde*

Middagprogramma
Voor leden en familie
incl. uzelf

Ik/wij eten graag mee?
Voor leden en familie
incl. uzelf

Avondprogramma
Voor leden en familie, oud leden en genodigden
incl. uzelf

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We vieren dus ons zilveren jubileum. Maar waar begon het dan ooit?

De hardloopgroep Boekelopers is in 1998 opgericht en maakt als afdeling deel uit van de omnivereniging BSC Unisson. Destijds gingen een aantal dorpsbewoners regelmatig samen hardlopen en van het één kwam het ander. Resultaat was dat vier wijze mensen (Ben Heerink, Marcel Meijs, Hennie van Ulzen en Arie Veldhuis) de koppen bij elkaar staken en zich afvroegen of het haalbaar was om in Boekelo een hardloopgroepje te starten. Doel was om lopers bij elkaar te brengen en samen te trainen. Zij waren ervan overtuigd dat daardoor het hardlopen leuker zou worden en meer mensen aanleiding hierin zouden zien om het zelf ook op te pakken.

Zo gezegd, zo gedaan en in 1998 werd de oprichtingsbijeenkomst belegd. Uitgangspunt was dat er in ieder geval voldoende belangstelling moest zijn om in groepsverband te starten. En dat lukte want een dertigtal lopers meldde zich aan als aspirant lid. En er werd meteen ook een trainer aangesteld, namelijk Henk Eefsting. Voor onderdak werd gekeken naar de bestaande sportclubs in Boekelo. BSC ’45 kende naast voetbal ook handbal als sport en daar was men dus al bekend met meerdere sporten onder één dak en dus was uitbreiding met Boekelopers een logische stap. BSC ’45 en vv Unisson fuseerden in 2002 en vanaf die tijd vormen we samen BSC Unisson.

Meer dan 16 jaar bleef Sportpark de Grobbe onze uitvalsbasis. Daar groeiden we als gefuseerde verenigingen wel een beetje uit ons jasje en bovendien had de gemeente ons een nieuw sportpark beloofd als we zouden fuseren. We droomden er destijds van een nieuwe sportaccommodatie te realiseren waar ook een 400 meter baan aangelegd zou worden. Lang duurden de onderhandelingen met de gemeente, maar het lukte en in 2014 konden we eindelijk verhuizen naar De Zweede. Dat werd ons mooie nieuwe sportpark met het MFA waarin naast de kantine ook andere gebruikers zoals de muziekvereniging en de kinderopvang een plek vonden.

Inmiddels is de afdeling uitgegroeid en is er naast hardlopen een sterk groeiende survivalruntak ontstaan. Ook hier kwam weer de impuls uit het dorp zelf. Enkele mensen kwamen met deze sport in aanraking via de survivalrunvereniging bij het Rutbeek. Grondlegger van onze survivalruntak is Charles van Aken die met een paar enthousiaste medesporters dit van de grond af heeft opgebouwd. Helaas heeft Charles de opening van de baan op 8 april 2018 zelf niet kunnen meemaken. Maar het stokje werd overgenomen en inmiddels is de uitbreiding met een nieuwe survivalbaan een feit. En ondertussen is survivalrun bij de jeugd uit Boekelo en omstreken niet onopgemerkt gebleven. Er zijn bij de survivaltak bijna net zo veel jeugdleden als volwassen leden die onder begeleiding van volwassenen survivalaars jaarlijks aan meerdere runs meedoen.

In totaal hebben we nu ongeveer 200 leden verdeeld over de sporttakken hardlopen en survivalrun. We zijn dus na 25 jaar springlevend en groeien langzaam naar een afdeling van betekenis binnen onze omnivereniging. En dat gecombineerd met ons zilveren jubileum: alle reden voor een feestje!!