HISTORIE

Survivalrun is in de jaren tachtig in het Achterhoekse dorp Beltrum ontstaan .
In 1988 zorgde een plaatselijke vriendenclub voor het vossenspoor tijdens de jaarlijkse slipjacht in Beltrum. Ze bedachten dat het leuk zou zijn om in dit spoor natuurlijke hindernissen te nemen. Zo ontstond de survivalrun. De eerste run was op de dag na de slipjacht. Zo’n 25 sportvrienden deden mee. Twee jaar later waren er 50 deelnemers en werden ook de eerste hindernissen gebouwd.

Het initiatief van de vriendenclub werd in 1989 officieel door de oprichting van de stichting Survival Beltrum. Ook in het dorp Gendringen werd survivalrun opgepakt. Door de contacten met Beltrum ontstond een gezonde rivaliteit. En beide groepen zochten elkaar op om de survivalrun verder uit te bouwen

SURVIVALRUN BOEKELO

In 2016 zijn de eerste concrete afspraken gemaakt en vanaf begin 2017 is er onder leiding van Charles van Aken begonnen aan de bouw van een uitdagende trainingslocatie op het terrein van de Zweede.
In 2018 is de Charlesbaan geopend, een constructie van ruim 600 m2 in oppervlakte. Hierin zijn diverse combinatie- en touwhindernissen gerealiseerd om te trainen op techniek, kracht en uithoudingsvermogen.