Wat trek ik aan bij survivalrun.

Het is aan te raden om bij de survivalrunsport goed na te denken over de kledingkeuze. Onderstaande tips kunnen je hier goed bij helpen.

1. Zorg ervoor dat je in je kleding vrij kunt bewegen. Je hebt de bewegingsvrijheid nodig tijdens het klimmen in de hindernissen.

2. Trek een lange sportbroek aan. Alle ervaren lopers dragen een legging/tight. De broek beschermd je tegen schaven langs de touwen en blijft zelfs als je ondersteboven hangt op z’n plek zitten.

3. Trek niet je duurste-, spierwitte- merkshirt aan.

4. Kies voor een lekker zittende trailrunschoen. De meningen over welk merk en welk type schoen het prettigste is zijn verdeeld maar om toch maar een paar richtlijnen te geven: een stevige schoenzool beschermd je wat beter tegen de druk van het touw. Een trailrunschoen heeft een flink profiel, wat prettig is tijdens het rennen in een wedstrijd maar ook voordelig kan zijn voor touwklimmen. Vooral inov8 en Salomon zijn veel gekozen schoenen onder survivalrunners. Het is tijdens trainingen en wedstrijden niet toegestaan om op schoenen met spikes of gevaarlijke noppen te lopen.

5. Bij koud weer kiezen de meeste lopers voor een thermoshirt. Hierover wordt een wedstrijdshirt gedragen. Je kunt ook denken aan een windjack voor tijdens de warming-up en een muts.

6. Zorg altijd voor droge en voldoende warme kleding voor na de wedstrijd of training.

Ben je op zoek naar functionele survivalrunkleding kijk dan bij Clubkleding Survivalrun. Ben je op zoek naar functionele hardloopkleding kijk dan bij Clubkleding Boekelopers.