Mini Ultra Training Twente 2024 = MUTT 24

Zaterdag 6 juli 2024 vindt er weer een MUTT plaats maar dan in een ander en nieuw jasje gestoken! Een selfsupporting uitdaging van 8 uur, waarin het uithoudingsvermogen, de creativiteit, de teamgeest en vooral het klimvermogen getraind gaan worden. Een aanvulling dit jaar is het doen van special tasks en het vinden van checkpoints! Het is geen wedstrijd, maar 100% een training, waarbij je zelf de intensiteit bepaald.


Locatie:  

De start- en eindlocatie zijn voor alle deelnemers op sportpark De Zweede in Boekelo. Daar zijn een kleedkamer en een sportkantine (geen eten) geopend. Tussendoor zul je naar verschillende plekken gaan die voor nu nog een verrassing zijn!


Datum en tijd:

Dit event vindt plaats op

06 juli 2024.

Om 8.00 uur zal het fluitsignaal klinken van de MUTT 2024 waarbij de training zal eindigen om 16.00 uur, wederom in Boekelo. Bepaal zelf wanneer je teruggaat naar de basis in Boekelo, ook als je nog niet alles hebt afgerond zodat we gezamenlijk de dag kunnen afsluiten!


Uitdagingen: 

Onderweg gaan jullie vele facetten van survival en “ultra” trainen. Kaartlezen, klimmen, mountainbiken, hardlopen, ballastloop, zwemmen, het kan er allemaal inzitten, laat je verrassen! De verschillende etappes worden hoofdzakelijk op papier uitgezet en er is beperkt begeleiding op de locaties aanwezig. De instructies zijn zo opgesteld, dat je zelf aan de slag kunt. Mocht je er niet uitkomen, dan kan je altijd iemand van de betreffende locatie vragen. Wij gaan uit van volledige zelfredzaamheid en daar gaan we jullie met goede instructies bij helpen. Er is geen jury om te beoordelen of je alles volgens plan uitvoert, maar je bepaalt zelf hoe leuk en zwaar je het jezelf maakt en vooral ook wanneer het genoeg is geweest!


Deelnemers: 

De deelname staat open voor teams van 2 tot 4 personen waarbij ieder teamlid lid is van de Survival Bond Nederland. De minimale leeftijd om mee te doen aan de MUTT is 15 jaar. Minderjarigen mogen alleen onder begeleiding van een volwassen deelnemen.


Verzorging: 

De training is 100% zelfvoorzienend en volledig op eigen risico. Schat zelf goed in hoeveel eten en drinken je onderweg nodig hebt voor de verschillende etappes. Neem voldoende mee voor onderweg en bepaal goed wanneer je weer terug bent om eventueel een nieuwe voorraad mee te nemen! Verzorg jezelf goed. Houd je eigen grenzen en die van je teamgenoten goed in de gaten. Stop voordat het gevaarlijk wordt en neem geen onnodige risico’s.

De kantine van sportpark De Zweede is overdag gesloten en zal aan het einde van de middag en tijdens de nazit open zijn. De kleedkamers en waterkraan zijn daarentegen wel bereikbaar gedurende de dag!


Materialen:

In de voorwaarden is een lijst opgenomen met verplichte materialen. Mochten er voor een hindernis specifieke materialen nodig zijn, dan zal de organisatie daarin voorzien. Klimtouwen of een kano hoef je dus zelf niet mee te nemen.


Inschrijving en kosten: 

Om de kosten laag te houden vragen we van ieder teamlid een bijdrage van 5 euro. Daarnaast zouden we het leuk vinden dat ieder team iets lekkers gaat maken voor het gezamenlijke diner nadien. Bij het inschrijven kun je aangeven wat je als team gaat maken. Zo kunnen wij als organisatie een beetje in de gaten houden wat iedereen maakt.

Het is mogelijk om eventueel de vrijdagavond alvast het eten te komen brengen en in de koelkast te zetten bij De Zweede.


Adres- en contactgegevens: 

Basis:               

Sportpark De Zweede, Boekelosestraat 275, 7548 AS, Enschede 

Contact:           

Peter van der Voort

Klimlocaties:

Recreatiepark Het Rutbeek, Blikkersmaatweg 15, 7546 RJ, Enschede 

Sportpark De Zweede, Boekelosestraat 275, 7548 AS, Enschede


Voorwaarden voor deelname: 

Deelname aan de training is geheel op eigen risico.

Elke deelnemers is lid van de SBN en is fysiek in staat om de gekozen variant mee te doen.

Iedereen houdt zich aan regels voor:              

 • Verkeer en natuurgebieden.  
 • Lokale regelgeving en privébezit van derden. 
 • Respecteert de natuur. 
 • Overige regelgeving. 
 • Een minderjarige deelnemer wordt te allen tijde begeleid door een volwassen teamgenoot.
 • Beeldmateriaal gemaakt tijdens de MUTT kan vrij gebruikt worden.

Iedereen gebruikt zijn gezonde verstand!

Het is geen wedstrijd.

De training is 100% zelfvoorzienend.  

Elke team neemt minimaal de volgende materialen mee:

 • Mountainbike met reserveonderdelen. 
 • Fietshelm! 
 • Slot voor de fietsen, de fiets staat soms onbeheerd. 
 • Reddingsdeken. 
 • Voeding voor de hele dag. 
 • ORS tegen uitdroging, mengsel van zouten en glucose (druivensuiker)
 • Juiste kleding voor klimmen, zwemmen en fietsen. 
 • Regenjackje (optioneel).
 • PEN en PAPIER.
 • Kompas.
 • Kaarthoekmeter.
 • Kaarthoes.
 • Telefoon met contactnummer van de organisatie. 
 • Rugzak/tas tijdens verplaatsingen. 

De deelnemers zijn zich bewust van het feit dat het een training is. En dat er veel voorkomende survival en ultravarianten aangeboden kunnen worden.

Denk daarbij aan klimmen, mountainbiken, zwemmen, hardlopen, ballast, enz. 

Iedereen gaat uit van een leuke dag sporten en help elkaar waar nodig!  

Door je in te schrijven voor de MUTT24, verklaar je de voorwaarden te respecteren en waar nodig met gezond verstand aan te vullen!